Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget HTML #1

Bahan² & Step By Step Cara Buat Roti Korean Garlic Cheese Yang Sedang Hype

Harini nk share resepi korean cream cheese garlic bread.. sedappp.. rangup kt luar lembut kt dlm.. rasa garlic campur cream cheese cair makan panas2 memangg terbaikkk. Anak-anak mesti suka.



Untuk yang nak buat roti sendiri, setiap stu doh berat 65g..tp kalau nk cepat, boleh je beli bun yangg dah siap..bagi sapa2 yg nk buat roti sendri, ini resepi nye..super lembut roti ni..

Resepi Roti:
Bahan-Bahan
  • 70g air
  • 5g yis
  • 38g gula
  • 60g susu segar (sejuk)
  • Sebiji tlur sejuk (gred b)
  • 250g tepung roti
  • Sedikit garam
  • 40g majerin
*stukan semua bahan kecuali marjerin..lepas sume bahan da sebati, baru masukkn marjerin..uli smpai elastik..(sy guna stand mixer)


Lepas da jd doh, timbang stiap stu 65g, rounding atau bulatkn dan biar kembang dua kali ganda..then trus bakar suhu 180 slama 20 mnit..ikut oven masing2 ye
Artikel Terkini »

Posting Komentar untuk "Bahan² & Step By Step Cara Buat Roti Korean Garlic Cheese Yang Sedang Hype "